12 septembrie 2009

Weekend extins: Băile Tuşnad şi Lacul Sf. Ana

English version here.

Drumul
Harta

Calitatea drumurilor e foarte diferită. Până la Braşov, DN1 sau DN1A sunt bunicele. La fel e şi drumul de la Braşov până la Sfântu Gheorghe, deşi portiunea asta are un asfalt deosebit de zgomotos. După Sf. Gheorghe sunt o grămadă de gropi şi trebuie mers încet. În total, vă ia cam 4-5 ore cu maşina ca să ajungeţi la Tuşnad.

Cu trenul, călătoria durează 4.5-6 ore. Sunt câteva trenuri directe din Bucureşti, dar majoritate trenurilor care ajung la Tuşnad pleacă din Braşov.

Notă: ★★★½☆

Cazare

Există numeroase pensiuni, atât în Băile Tuşnad cât şi în satele de lângă. Majoritatea oferă servicii mediocre, dar sunt şi câteva locuri interesante. Au mai rămas şi ceva hoteluri de pe vremea comuniştilor, pentru clienţii mai pretenţioşi.

Notă: ★★½☆☆Ce să faci


Există mai multe trasee turistice care pleacă din Tuşnad şi satele vecine. Poţi ajunge la Lacul Sfânta Ana Lake pe jos (3.5-4h) sau la turnul "Belvedere" (15-30min.), de unde ai o panoramă asupra văii Oltului. Mai există şi o cruce pe un vârf de munte, dar drumul până acolo e abrupt, deci nerecomandat decât celor în formă fizică bună.


Chiar în oraş se află vestitele izvoare de la Tuşnad. Fiecare e capabil să trateze alte afecţiuni, în funcţie de conţinutul de minerale. Tot în oraş se află şi Lacul Ciucaş, ale cărui împrejurimi par mai degrabă un parc foarte prost întretinut.


Lacul Ciucaş
Lacul Sf. Ana
Pe drumul dinspre Lacul Sf. Ana
Valea oltului
Turnul

(Poze făcute de Cathy şi folosite cu permisiunea ei)


Notă: ★★★☆☆Alternative

  • Sighişoara is a little further, but better known than Tuşnad.
  • In the same area, you can visit any number of hungarian towns or Târgu Mureş

Notă finală: ★★★☆☆Legături

3 comentarii:

Capsunica spunea...

e splendid la Tusnad, merita de viztat

Pariuri spunea...

Doua destinatii superbe. Pacat de Baile Tusnad. E in paragina.

Ohana spunea...

e frumos, dar sa mergi pe timpul verii